Rektorsbrev

Hej förälder och God fortsättning på det nya året!

Nu är vi igång igen, vilket känns mycket bra! Äntligen är skolans köksrenovering klar vilket innebär att vi lagar vår egen mat från och med nu! Förutom den goda nyheten så     har vi en del saker framför oss i verksamheten som jag tänker informera om i detta brev. Vissa saker gäller hela skolan medan annat gäller vissa årskurser eller grupper.

Inbjudan, påminnelse! Föräldraforum kring elevhälsa den 18/1 är en kväll du är varmt välkomna till! Se länk till inbjudan här och anmäl dig till anna.lena.bjorklund@stockholm.se senast den 17/1.

Annat som gäller hela skolan är att lärarna från och med terminsstart samlar in elevernas mobiltelefoner när de kommer på morgonen. Ett mer förtydligande utskick om detta kommer att komma från skolans trygghetsteam. Vi kommer också bjuda in till en föräldraföreläsning i slutet av mars då kriminolog Maria Dufva föreläser om elevernas aktiviteter på sociala medier. Hon kommer även träffa alla våra elever i åk 3-6 samt all personal kring detta.

Vi är en skola med höga studieresultat, vi har elever som till ca 95% känner sig trygga och som för det mesta upplever arbetsro i klassrummen. Trots det vill vi uppmuntra till att du hör av dig med frågor, synpunkter eller förslag. Allt som kan hjälpa oss att bli än bättre i arbetet med att skapa en framgångsrik och utvecklande skola för alla tar vi tacksamt emot! Kom också gärna och var med i skolan. En dag, en halvdag, en timme, du avgör! Det enda du behöver göra innan är att kontakta ditt barns lärare eller fritidshemspersonal, så att dagen/tiden passar verksamheten.

Nedan följer nu ett minikalendarium kring vårterminens hållpunkter. För mer detaljerad information kring vårterminens händelser och undervisning, läs veckobrev/ information från lärare och fritidshemspersonal!

Med vänliga hälsningar

Från oss alla i Norra Ängby skolor

gm

Kerstin Jansson

Rektor

 

Januari:

15/1 Perioden att söka skola startar. Har du barn som ska börja förskoleklass får du information hemskickad till dig och du är också välkommen till vår information den 23/1. Du som har ett barn som nu går i åk 6 måste aktivt söka skola inför åk 7. Du som har barn som går i åk 2 på Bromma kyrkskola behöver också aktivt söka skola inför åk 3.

18/1 Föräldraforum i elevhälsans tecken!

19/1 Trivselledarutbildning för berörd personal och elever på Beckombergaskolan.

23/1 kl. 18.30 -20.00 är det presentation och information   kring att söka Förskoleklass. Plats: Norra Ängby skola, Aulan.

Februari:

6/2 och 8/2 Nationella prov i svenska åk 6. Generellt beviljar vi inte några ledigheter i åk 3 och åk 6 under provperioderna. Vi bedömer varje ansökan om ledighet  individuellt. Enligt skollagen har vi i uppdrag att vara restriktiva med att bevilja ledigheter. Detta gäller alla skolpliktiga elever, i alla årskurser.

12/2-16/2 Utvecklingssamtalsvecka. Gäller alla årskurser.

15/2 Sista dag att söka skola inför  förskoleklass, åk 3 BRK och åk 7 ht 2018.

20/2 skridskodag åk 4 (vanlig idrott utgår).

21/2 skridskodag åk 5 (vanlig idrott utgår).

23/2 skridskodag åk 6 (vanlig idrott utgår).

26/2-2/3 Sportlov.

Mars:

12/3 Perioden för att göra nationella prov i svenska och matematik i åk 3 börjar och pågår fram till 18/5. Generellt beviljar vi inte några ledigheter i åk 3 och åk 6 under provperioderna. Vi bedömer varje ansökan om ledighet  individuellt. Enligt skollagen har vi i uppdrag att vara restriktiva med att bevilja ledigheter. Detta gäller alla skolpliktiga elever, i alla årskurser.

26-28/3 Maria Dufva är i skolan och föreläser ”Om livet på nätet för barn och unga”. Närmare inbjudan angående vilken kväll det blir föräldraföreläsning kommer i början av februari.

April:

2-6/4 Påsklov.

10/4 och 12/4 Nationella prov matematik åk 6. Se tidigare info kring ledigheter.

23-27/4 Familjevecka på fritidshemmen.

27/4 Dansdag på IP, hela skolan (9.00-11.00).

30/4 Studiedag (Jourfritids).

Maj

1/5 Första maj (helgdag).

2/5 och 4/5 Nationella prov i engelska åk6. Se tidigare info kring ledigheter.

8/5 Fritidshemmens dag/ Ängbymaran.

10/5 Kristihimmelfärds dag (helgdag).

11/5 Lov (Jourfritids).

29/5 Friidrottsdag åk 1 och åk 2.

30/5 Friidrottsdag åk 3 och åk 4.

31/5 Friidrottsdag åk 5 och åk 6.

Juni

6/6 Sveriges nationaldag (helgdag).

8/6 Skolavslutning

Väl mött!

Dela: